سلامت نیوز:مطالعات پژوهشی نشان می دهد که محصولات اصلاح شده ژنتیکی دارای اثرات مضر بر روی حیوانات و محیط زیست در طول کشت می باشند و استفاده از آفت کش ها و افزایش بازده محصولات ژنتیکی با شکست روبرو شده اند.
به گزارش سلامت نیوز مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهد ارتباطی بین استفاده از علف کش ها و نواقص مادرزادی و سرطان وجود دارد. این یافته ها، اساسا ابزار و ایمنی محصولات ژنتیکی (GM) را به چالش می کشند، اما صنایع زیست فناوری با استفاده از نفوذ خود برای جلوگیری از تحقیق توسط دانشمندان مستقل و با استفاده از دستگاه روابط عمومی قوی خود نتایج آزمایش های دانشمندان مستقل را بی اعتبار می کنند .
تحقیقات جدید نشان می دهد، زمانی که غذا مصرف می کنیم ، در حقیقت چیزی بیشتر از پروتئین و ویتامین مصرف می کنیم و بدنمان در واقع اطلاعات جذب می کند، اطلاعاتی مانند میکرو آر ان ای “Micro RNA” . محققین چینی تکه های کوچک ریبونوکلئیک اسید برنج یا همان RNA برنج را در خون و ارگان های افرادی که برنج مصرف می کنند یافته اند. یک تیم تحقیقاتی دانشگاه نانجینگ چین “Nanjing” نشان داد که این ماده ژنتیکی ” RNA برنج ” با گیرنده هایی در جگر انسان ایجاد پیوند کرده و برمیزان جذب کلسترول خون تأثیر گذار است .
بخاطر اندازه ی کوچک این نوع RNA به آن “micro RNA” یا بطور مخفف “mi RNA” گفته می شود. mi RNAها از زمان کشف شدنشان یعنی حدود ده سال پیش ، تحت تحقیق و بررسی های گسترده ایی قرار گرفته اند و دلالت آنها به عنوان عوامل بیماری هایی چون سرطان ، آلزایمر و دیابت ثابت شده است. عملکرد این نوع mi RNA معمولاً به صورت خنثی کردن یا سرکوب چندین نوع ژن در بدن است .
در واقع این تحقیقات اولین نمونه ایی را ارائه می کند که از باقی ماندن و تجزیه نشدن mi RNA های گیاه مصرف شده و همچنین تأثیر آن بر عملکرد سلول بدن انسان خبر می دهد.
این موضوع، مسئله را به طور کلی تغییر می دهد، به این معنی که ما صرفاً پروتئین و ویتامین ها ...را نمی خوریم ، بلکه ژن های تنظیم کننده گیاه “gene regulators” را نیز مصرف می کنیم . چنین دانشی فهم و درک ما را در خیلی از زمینه ها عمیق کرده ، این دانش نور تازه ایی را بر اختلالات متابولیکی می تاباند و حتی عملکرد داروهای شیمیایی و گیاهی را نیز می تواند توضیح دهد. این موضوع مسیری را که به موجب آن محصولات غذایی جدیدی مانند GMO ها (genetically modified organism ) بر سلامت انسان تأثیر می گذارد را به نحوی که قبلاً پیش بینی نشده بود نشان می دهد.
[quote-left]مونسانتو بذرهای اصلاحشده خود را به نحوی انحصاری کرده که اگر کشاورزی آنها را خریداری و در زمین خود استفاده کرده باشد و بذرهای جدیدی را بدست بیاورد، باید هزینههای این حق انحصاری را درباره بذرهای جدید نیز بپردازد. [/quote-left]
شرکتMonsanto بزرگترین شرکت چند ملیتی در آمریکا در زمینه بیوتکنولوژی کشاورزی است که محصولاتی مانند دانه های مواد غذایی و غیره را عرضه می کند، این شرکت که اصلی ترین تولید کننده ی دانه های اصلاح ژنتیکی شده در جهان است، در وبسایت خود چنین می گوید، هیچ نیازی به آزمودن امنیت محصولات غذایی اصلاح ژنتیکی شده (GMO) در انسان نمی باشد! چنین نقطه نظری گرچه مفید برای کسب درآمد و تجارت است ، اما بر پایه دانش ژنتیک دهه ۱۹۶۰ است .
این دنباله ی همان چیزی است که “اصل مرکزی” یا “Central dogma” در علم ژنتیک نام دارد ، که زنجیره ی یکسویه فرمان است از سوی DNA به سلول های تحت هدایت و کنترل DNA .
به این معنی که DNA ارگانیسم فرمان را صادر می کند و RNA فرمان را ثبت و به متصدی اجرا برده . یعنی RNA بر DNA نفوذ ندارد ، این اصل گرچه درست است ، اما بسیار ساده انگارانه است . این در حالی است که تحقیقات انجام گرفته شده چیز دیگری را نشان می دهد.
تحقیقات حاکی از آن است که گرچه RNA ارگانیسم تأثیر و نفوذ مستقیم بر DNA همان ارگانیسم را ندارد ، اما یک RNA بیرونی مهندسی شده عملکرد و بروز چندین نوع ژن در ارگانیسم اصلی را می تواند سرکوب کند.
محققین مدتی است که در حال بهره بردن از این پدیده که تداخل RNA یا سرکوب RNA نام دارد ، می باشند “RNA interference یا ,RNA knock down”
به این گونه که با اضافه کردن رشته های RNA مهندسی شده که مجازاً با mi RNA ها مشابه اند، می توان عملکرد چندین نوع ژن را در ارگانیسم سرکوب کرد.
تکنیک سرکوب RNA یا تداخل RNA اولین بار در سال ۱۹۹۴ برای تولید بازرگانی نوعی گوجه فرنگی با میزان ماندگاری بالا استفاده شده که ژن بلوغ گوجه فرنگی را تحریف می کرد.
در سال ۲۰۰۷ چندین تیم تحقیقاتی موفقیت خود را در مهندسی RNA گیاهان برای از بین بردن حشرات غارتگر آنان ، که چندین نوع ژن را در حشرات غارتگر سرکوب می کرد، اعلام کردند.
طبق گزارش بخش بازبینی دانشگاه M.I.T در ۵ نوامبر ۲۰۰۷ ، محققین چینی از همین روش تداخل یا سرکوب RNA برای از بین بردن کرم پنبه استفاده کرده اند. کرم پنبه برای بقا از نوعی ماده ی سمی بنام gossypol تغذیه میکند، از آنجایی که ژن مخصوص آزاد کردن نوعی پروتئین ، برای تجزیه ی ماده سمی gossypol ، دیگر سرکوب شده است ، کرم نمی تواند سم را تجزیه کند و می میرد.
همچنین محققین شرکت Monsanto و یک شرکت بلژیکی بنام Devgen ، گیاه ذرت را اصلاح ژنتیکی کردند که یک ژن ضروری برای تولید انرژی در کرم ریشه ی ذرت را سرکوب می کند، به گونه ایی که کرم ها بعد از مصرف گیاه ، ظرف ۱۲ روز از بین می روند. انسانها و حشرات ، از لحاظ ژنتیکی درخیلی چیزها مشترک هستند، در حقیقت اگر miRNA ، می تواند در معده از تجزیه شدن جان سالم بدر ببرد، بنابراین به کلی امکان پذیر است که miRNA هایی که به منظور تحت تأثیر قرار دادن نظم و ترتیب ژن حشره است، بتواند بر انسان نیز تأثیر گذار باشد.
پایگاه تحلیلی «کامن دریمز» در گزارشی از تولید آفتکشها و بذرهای اصلاحشده گیاهان توسط شرکتهای آمریکایی در مطلبی با عنوان "جهان از دید شرکت آمریکایی مونسانتو" به نقل از «ماری-مونیک رابین»، سازنده فیلمی درباره شرکت مونسانتو مینویسد: شرکت آمریکایی «مونسانتو» با دستکاری ژنتیک محصولات کشاورزی حق انحصاری آنها را از آن خود میکند.
مونسانتو که در سال ۱۹۰۱ تاسیس شد، ابتدا یک شرکت تولید فرآوردههای شیمیایی بود. این شرکت احتمالاً به دلیل تولید «عامل نارنجی»، پودر شیمیایی که توسط نیروهای آمریکایی در جنگ ویتنام استفاده شد، معروف است.
مونسانتو اکنون سهم عمدهای را از بازارهای جهانی تولید بذر اصلاحشده ژنتیک گیاهان در دست دارد. یکی از محصولات شاخص این شرکت علفکش «راندآپ» است. این مستند نشان میدهد که مونسانتو چگونه با فروش راندآپ و بذرهای تغییریافته ژنتیکی که در برابر علفکشها مقاوم هستند، پول درمیآورد.
مونسانتو از ابتدا راندآپ را به عنوان علفکشی تجزیهپذیر و بیخطر برای محیط زیست معرفی کرد اما پس از آنکه به دلیل تبلیغات غلط ابتدا توسط یک دادگاه آمریکایی در سال ۱۹۹۶ و سپس یک دادگاه فرانسوی در سال ۲۰۰۷ مجرم شناخته شد، این عناوین را تغییر داد.
این شرکت بذرهای اصلاحشده خود را به نحوی انحصاری کرده که اگر کشاورزی آنها را خریداری و در زمین خود استفاده کرده باشد و بذرهای جدیدی را بدست بیاورد، باید هزینههای این حق انحصاری را درباره بذرهای جدید نیز بپردازد. هنگامی که مونسانتو برای اولین بار دانههای سویای اصلاحشده خود را در آرژانتین به فروش رساند، خواستار پرداخت حق انحصاری نشد. اما چند سال بعد پس از آنکه این شرکت سهم بزرگی از بازار جهانی را بدست آورد، به آرژانتین بازگشت و از کشاورزان درخواست پرداخت هزینه حق انحصاری را کرد.
[quote-right]بیشك زنبورهای عسل با گردهافشانی، مهمترین نقش را در تأمین غذای جهان دارند، مطمئنا بدون زنبورها بیش از یك سوم محصولات كشاورزی وجود نخواهند داشت .در واقع میتوان گفت از هر 3 لقمه غذا، یكی را مدیون زنبورهای عسل هستیم!در سالهای اخیر، بسیاری از كلنیهای زنبور عسل با مرگی خاموش از بین رفتهاند. دستکاری ژنتیکی گیاهان بطور همزمان منجر به تغییرات ژنتیکی در گرده ی گل ها می شود و این تغییرات زنبور ها را به سمت سوء تغذیه و مرگ ناشی از فقدان مواد مغذی سوق می دهد. [/quote-right]
هنگامی که راندآپ مورد استفاده قرار گیرد، دیگر کاشت دانههای سویای سنتی بسیار دشوار خواهد شد. کشاورزان تصمیم گرفتند که هزینه حق انحصاری را بپردازند تا بتوانند به کشت دانههای اصلاحشده مقاوم در برابر راندآپ ادامه دهند. حال اگر علفهای هرزی مقام در برابر راندآپ ظاهر شوند، آنگاه کشاورزان باید دیگر محصولات آفتکش مونسانتو را خریداری کنند!
«نچرال نیوز» در مقالهای به قلم «اتان ای هاف» نوشت: یافتههای اخیر از اولین ارزیابی مستقل و صادقانه از تاثیرات مصرف بلند مدت ذرت اصلاح شده ژنتیکی مونسانتو، اعتراض گستردهای در سراسر جهان علیه تداوم استفاده از این سم ژنتیکی در محصولات غذایی به دنبال داشت.
با این وجود مقامات کشورهای فرانسه، اتریش، کانادا، نیوزلند و کشورهای دیگر نه تنها بر سیاستهای فعلی خود در مورد وجود اصلاحات ژنتیکی در مواد غذایی پافشاری دارند، بلکه از مشروعیتهای معیارهای خود برای تصویب این اصلاحات ژنتیکی استفاده میکنند.
بررسی مشابه اخیر در مورد تأثیرات قرارگرفتن در معرض سطح «امن» دانه اصلاح شده ژنتیکی مونسانتو و علف کش شیمیایی رند آپ(گلیفوزیت) نشان میدهد که این دو سم به طور مستقیم به ایجاد تومورهای سرطانی مرتبط هستند.
سئوال این است دستکاری ژنتیکی انجام شود یا نه ؟
با وجود اینکه پیشرفت علمی در مورد ملکولهای زیستی برای افزایش آگاهی انسان از طبیعت وفراهم نمودن ابزار جدید طبی مهم است ولی این نباید دلیلی برای تبدیل محیط زیست به آزمایشگاه عظیم ژنتیکی برای مقاصد تجاری شود.
تنوع زیستی و تولید محصولات غذایی سالم از آن برای بقایمان مهمتر از به خطر انداختن آن است. مهندسی ژنتیک می تواند دانشمندان را از طریق دستکاری ژنتیکی ، به خلق گیاهان(گیاهان جدیدی با تحمل در مقابل علف كش ها از طریق انتقال یك ژن از یك باكتری به گیاهان بوجود می آید ) قادر سازد. محصولات حاصل از دستکاریهای ژنتیکی می تواند در طبیعت انتشار یافته (به عنوان مثال گردافشانی گیاهان از طریق باد)، با ارگانیسم های دیگر پیوند زده شود و مسیر غیر قابل کنترل و غیر قابل پیشگیری برای نسل های آینده و محیط زیست بوجود آورد.
ما در باره چگونگی اثراث این محصولات در محیط زیست کم می دانیم ،اثرات این ارگانیسم های زنده می تواند زمانی مشخص شود که خیلی دیر شده باشد.
ارگانیسم های حاصل از GE تنوع محصولات را به خطر می اندازند و بحرانی برای ادامه رشد مقاومت محصولات در مقابل حشرات ، بیماریها ،تغییرات آب و هوایی و شرایط زیست محیطی ایجاد می کند.
تنوع زیستی برای امنیت غذا در جهان مهم است و فقدان آن می تواند باعث بیماریهای همه گیر برای محصولات اصلی در طول زندگی بشر شود. مثلا"در سالهای اخیر همانند سال 1970 محصول ذرت در آمریکای جنوبی گرفتار بیماری بنام آفت برگ ذرت جنوبی بودند و بعلت یکنواختی ژنتیکی این محصول در سراسر آمریکا،بیماری رشد کرده بطوریکه 15 درصد محصول را از بین می برد که بالغ بر یک میلیارد دلار امریکاست.
دانشمندان ، کشاورزان ، متخصصین محیط زیست و حتی مصرف کنندگان مخالفهای زیادی در مورد تهدید های ژنتیکی محصولات کشاورزی داشته اند ولی در سال های گذشته بیشتر، رشد تجاری محصولات مهم بوده است و بسیاری از موارد از آلودگیها ثبت و نشان داده نشده است. بعنوان مثال سال 2004 هشتاد میلیون هکتار از محصولات حاصل از GE وجود داشته ولی هیچ سیستمی برای ثبت و نظارت آن وجود نداشته.
از زمانیکه سود تجاری این محصولات مد نظر بوده تاکنون 43 کشور تولید کننده آنها بوده اند.
در سال 2006 نیز اولین بار محصولات ژنتیکی در کشورهای افریقای جنوبی ، بلغارستان ، مجارستان و اسلونی گزارش شده است .
آمریکا از نظر این آلودگی مقام اول را داراست .
ادامه کاشت این محصول در امریکا منبع مهم آلودگی در سراسر دنیاست . چیزی که کمتر به آن توجه شده ولی باعث دردسر بسیاری از کشور ها ازجمله اسپانیا گردیده ،کاشت ذرت آلوده است که زندگی کشاورزان را در مزارع اصلی کشت آن مورد تهدید قرار داده است.
یک سوم از آلودگیهای ثبت شده در بیشتر از ده سال گذشته مربوط به محصول ذرت بوده است که چندان قابل تعجب نیست چرا که گردافشانی طبیعی آن بوسیله باد می تواند تغییرات ژنتیکی این محصول را تا کیلومتر ها منتقل کند بطوریکه نه تنها مصرف کننده بلکه تولید کنندگان هم قادر به کنترل آن نخواهند بود.
درمکزیک که زادگاه ذرت است ، آلودگی ژنتیکی مشاهده شده است .برزیل که مرکز تولید انواع محصولات ذرت است نیز در معرض خطربالای این آلودگی می باشد.
در طی این ده سال ذرت آلوده در یازده کشور از جمله اتریش، شیلی ، فرانسه ،آلمان ، یونان ، ایتالیا ، نیوزلند، سوئیس ، کرواسی ، اسلونی و ایالات متحده امریکا پیدا شده است . دانه های ذرت آلوده در سال 2006 در چهار کشور نیوزلند، آلمان ، فرانسه واسلونی بوده است.
برنج دومین محصول آلوده از نظر ژنتیکی( LLRice601-LLRice602 شرکت بایر) است .این آلودگی هنوز در محصول برنج آمریکا دیده می شود وبه نقاط دیگر نیز صادر شده.
*شرکت چند ملیتی بایر با تاکید بر تولید دارو، تولید محصولاتی که دستکاری ژنتیکی شده را نیز بر عهده دارد.این شرکت از سالها 1998 تا 2006 محصولات مختلف GE را تولید کرده که در کشورهای مختلف تولید شده است .به عنوان مثال در سال 2005 شایعه کاشت کانولای آلوده در استرالیا قوت گرفت و بعدا" مشخص شده که 400000 هکتار از این محصول کاشته شده ولی جریمه ای به این شرکت تعلق نگرفت .
در سال 2006 گرین پیس 5 محموله خریداری شده از امریکا را آزمایش نموده که 4 محموله از آنها یعنی 80درصدآنها آلوده به LLRice601 بوده .حتی برنج وارداتی به کشورهای خلیج فارس از جمله کویت ، قطر و ایالات متحده عربی فاقد برچسب بوده اند که نشان دهنده عدم رعایت قوانین امنیت مواد غذایی در این کشورهاست.
برنج های خریداری شده از فروشگاهای چینی در بریتانیا ، فرانسه و آلمان نشان می دهد که آنها دستکاری ژنتیکی شده، بطوریکه مقاوم به حشرات برنج بوده، در نتیجه وارد زنجیره غذایی چینی ها و مردمی گردیده که این محصول به آنجا صادر شده است . این نوع برنج در 19 کشور اروپایی مشاهده شده است. همچنین درفیلیپین ، غنا ، سیرلانکا و نیز برنج وارداتی به روسیه نیز یافت شده است.
پنبه نیز از گیاهانی است که بر روی آن GE انجام گرفته .در برزیل نزدیک به 16000 هکتار مزرعه کشت غیر قانونی پنبه دستکاری شده ژنتیکی دیده شده که کمیسیون امنیت زیستی برزیل دستور نابودی آن را داد و تاکید شده که دیگر نباید کاشته شود. همینطور این محصول بر خلاف نظر وزارت محیط زیست مکزیک در شمال مکزیک کاشته شده است . این پنبه ها طوری تغییر یافته اند که مقاوم به علف کش ها وحشرات باشند بدون در نظر گرفتن مضرات آن برای محیط زیست و انسان.
[quote-left]افزایش اصلاح ژنتیکی، به این معناست که آزادی غذایی کم و کمتر میشود و بردگی در عرصه کشاورزی افزایش مییابد زیرا کشاورزان را به خرید مستمر محصولات شرکتهایی چون “مونسانتو” وا میدارد. [/quote-left]
بنابر گزارش Greenpeace و Genewatch آلودگی محصولات حاصل از اقدامات مهندسی ژنتیکی مسئله جدی است و باید برای حمایت از مزرعه داران ومصرف کنندگان جهت استفاده از مواد غدایی طبیعی و ارگانیکی در مقابل محصولات تراریخته که عوارضی را بدنبال خواهد داشت، اقدام کرد.با پرداخت جریمه توسط شرکتهای در رابطه با بیوتکنولوژی شانس بیشتری برای حمایت از محصولات غذایی ودانه های گیاهی برای نسل های آینده وجود دارد .
به علت سود تجاری که این پروسه برای شرکتهای ذینفع در بردارد، آنها مانع از آگاهی مردم عادی علی رغم وجود قوانین برچسب گذاری کالا ، می شوند.
دولتها باید با نظارت بین المللی از طریق پروتکل های امنیت زیستی و وضع قوانین ملی و بین المللی در مقابل GE سلامت مردم را تضمین کنند و مانع از وارد آوردن خسارت برمحیط زیست ، بهداشت واقتصاد شوند. فشار های بین المللی برای شناسایی محصولات و محموله های وارداتی باید انجام شود.در بسیاری از کشورها با اصرار مصرف کنندگان سوپرمارکتها مجبور شده اند غذاهای حاصل از محصولات تراریخته ژنتیکی را در قفسه های مشخص گذاشته تا مردم قادر به انتخاب باشند.
جمع آوری امضاء و اعتراض ها در زمینه جلوگیری از تولید و پخش محصولات تراریخته ادامه دارد و این اقدامها بطور جمعی از سال 2000 میلادی آغاز شده كه در آن زمان 826 دانشمند از 84 كشور جهان نامههای سرگشاده به دولتها نوشتند و خطرات گسترش محصولات تراریخته را مطرح كردند.
برای کنترل تولیدات تراریخته پروتکلی بنام پروتکل امنیت زیستی Cartagena Protocol on Biosafety بین کشورهای مختلف امضاء گردیده است . ایران از سال 2001 یک از اعضای شرکت کننده در پروتکل امنیت زیستی بوده است. براساس مفاد این پیمان بین المللی اعضا مكلفند روشهایی را اتخاذ نمایند تا ریسك ناشی از كاربردهای رهاسازی محصولات تغییر ژن یافته ناشی از بیوتكنولوژی را كه دارای خطرات احتمالی برای محیط زیست بوده و بر پایداری و حفاظت از تنوع زیستی و سلامت انسان تأثیر می گذارد، مدیریت، نظارت و كنترل نمایند.
در ایران بعضی از محصولات تراریخته تولید می شود از جمله برنج . متاسفانه در کشور ما نه تنها اطلاعات دقیقی از محصولات تراریخته داده نمی شود ، حتی مسئولین استفاده از برچسب های GM را جدی نگرفته و این حق مسلم مصرف کننده را زیر پا می گذارند.
محصولات اصلاح شده ی ژنتیکی شیوه ی جدید برده پروری فراماسونری!
افزایش اصلاح ژنتیکی، به این معناست که آزادی غذایی کم و کمتر میشود و بردگی در عرصه کشاورزی افزایش مییابد زیرا کشاورزان را به خرید مستمر محصولات شرکتهایی چون “مونسانتو” وا میدارد.
موسسه بیل و ملیندا گیتز بار دیگر در تلاش است تا برای توسعه نوعی سرطان گیاهی که همان محصولات اصلاح شده ژنتیکی هستند، کمک مالی جمعآوری کنند. این کمک مالی به صورت یک کمکهزینه ۱۰ میلیون دلاری است که پیشتر در اختیار گروهی از دانشمندان انگلیسی قرار گرفت. این دانشمندان بر روی محصولات اصلاح شده ژنتیکی کار میکنند و محصولاتشان نیاز به هیچگونه کودی ندارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری بیبیسی، دلیل کمک به چنین تحقیقاتی این طور عنوان شده است که این محصولات احتمالا به آن دسته از کشاورزان آفریقایی کمک خواهد کرد که امکان خرید کود را ندارند.
اما افزایش اصلاح ژنتیکی، به این معناست که آزادی غذایی کم و کمتر میشود و بردگی در عرصه کشاورزی افزایش مییابد.
خیلی ایده خوبی است، مگر نه!؟ همه جایش خوب است مگر یک چیز و آن این است که تحول ژنتیک مذکور بیشتر کشاورزان آفریقایی را به یک دور باطل میکشاند، چرا که آنها مجبور خواهند بود که مجوز استفاده از محصول را به صورت سالانه خریداری کنند، آن هم از غولهایی چون “مونسانتو” که ذخیرهسازی محصولات تحت پوشش خود و استفاده مجدد از آنها را به شدت منع میکند.
مشکل دیگر آن که اگر محصولاتی که به کشاورزان قولش را دادهاند، مثل دفعات پیشین تحویل داده نشود، آن دسته از کشاورزان که از این تکنولوژی جدید بهره میگیرند، وضعشان خیلی بدتر از آن کشاورزانی است که مثل قدیم از شیوه سنتی استفاده میکنند.
پیت رایلی ، مدیر کمپین “اصلاح ژنتیکی را متوقف کنید” ، میگوید که: “اگر به آمریکا بنگرید، خواهید دید که این محصول هیچگونه افزایشی در تولیدات کشاورزی نداشته است.” ناگفته نماند که “اصلاح ژنتیکی را متوقف کنید” یکی از متحدان سازمانهای فعال در این زمینه است و سعی دارد که در مورد ناگفتههای فناوری محصولات اصلاح شده ژنتیکی و شکست این فناوری در افزایش میزان محصولات در مقایسه با استفاده از شیوههای سنتی و ارگانیک اطلاعرسانی کند.
مدیر این کمپین می گوید: “در حال حاضر، شاهد بروز مشکلات واقعی و عمدهای هستیم که گریبان کشاورزان را گرفته است: علفهای هرز در برابر علفکشها مقاوم شدهاند، در مقابل خود این محصولات اصلاح شده ژنتیکی به گونهای اصلاح شده است که این علفکشها بدان آسیبی وارد نکند.” این فناوری به هیچ وجه باعث افزایش محصولات نشده است.
روشهای طبیعی از روش پرورش محصولات اصلاح شده ژنتیکی بهترند
مطالعات متعددی که در این حوزه انجام شده است، نشان میدهد که فناوری محصولات اصلاح شده ژنتیکی از سیستم سنتی در کشاورزی بهتر که نیست هیچ، در برخی مواقع نتیجه بدتری نیز داشته است. “موسسه رودیل” اخیراً پژوهش بزرگی در این زمینه منتشر کرده است. محققان در این پژوهش به این نتیجه دست یافتند که شیوههای سنتی و ارگانیک به کار رفته در رشد گیاه باعث افزایش میزان محصولات میشود و در مقایسه با روشهای به کار رفته در آزمایشگاه تحقیقاتی “مونسانتو” که “محصولات فرانکن” نتیجهاش است، از ماندگاری بیشتری برخوردارند.
هنوز هم محصولات طبیعی مطمئنترین و مقویترین محصولاتند
به عبارت دیگر، بهترین شیوهای که آفریقاییها میتواند اتخاذ کنند آن است که به جای آن که به سیستم بازاریابی “مونسانتو” و ادعاهای آنها توجه کنند، به شیوههای طبیعی و ارگانیک برای افزایش محصولات خود بچسبند و از منابع طبیعی برای فعالیت کشاورزی خود بهره بجویند. هنوز هم محصولات طبیعی مطمئنترین و مقویترین محصولاتی هستند که بشر به خود دیده است. مهمتر آن که هیچکدام از مشکلات محیطی که محصولات تراریخته به کشاورزان تحمیل میکنند، در این محصولات دیده نمیشوند.
در این اوضاع ، بر زنبورهای عسل چه میگذرد؟
انتشار گزارشی بحثانگیز، در مورد بررسی عوامل از بینبرنده كلنیهای زنبورهای عسل با در نظر گرفتن نقش كلیدی آفتكشها و سموم كشاورزی، توسط مؤسسه تحقیقات ایالتی آمریكا، توجه عموم مردم و مسئولین را به كاهش بیسابقه جمعیت زنبورهای عسل معطوف داشت. بر همین اساس، اطلاعات و یافتههای دهها پژوهشگر، جمعآوری و تحت بررسی قرار گرفت كه همچنان نیز ادامه دارد. تحقیقات صورت گرفته چنان روشن است كه دلایل علمی آن به آسانی قابل درك است.
هر چند دانش ارتباط عوامل از بینبرنده كلنیها و آفتكشها پیچیده است، اما غیرقابل درك نیست. بیشك زنبورهای عسل با گردهافشانی، مهمترین نقش را در تأمین غذای جهان دارند، به طوری كه تولید بیش از 95 نوع میوه، وابسته به عمل گردهافشانی است.مطمئنا بدون زنبورها بیش از یك سوم محصولات كشاورزی وجود نخواهند داشت همه ما به زنبور عسل و نقش گردهافشانی هر روزه آنها بر باروری محصولات كشاورزی اذعان داریم. در واقع میتوان گفت از هر 3 لقمه غذا، یكی را مدیون زنبورهای عسل هستیم!
در سالهای اخیر، بسیاری از كلنیهای زنبور عسل با مرگی خاموش از بین رفتهاند. ابتدا در اواسط سال 1990 در فرانسه و سپس در آمریكا و دیگر كشورها، به نظر میرسد بسیاری از زنبورهای عسل كندوهای خود را به یكباره ترك كردند.
ادامه این روند تا سال 2006 میلادی سبب شد كه ایالات متحده آمریكا این پدیده را تحت عنوان عوامل فروپاشی كلنیها (Colony collapse disorder) اعلام كند.
طبق گزارشهای علمی منتشر شده، ارتباط بین CCD و آفتكشها قویا مشخص شده است.
آفتكشهای سیستمیك، مانند نوروتوكسیك و نئونیكو تنوئید به طور اختصاصی برای زنبورهای عسل، سمی شناخته شدهاند.از زمان اعلام این آفتكشها در سال 1990 میلادی، نئونیكوتنوئیدها به سرعت در بازار جهانی حشرهكشها جایگاه ویژهای پیدا كردند. نئونیكوتنوئیدها مانند ایمیداكلوپرید و محصول جانشین آن، كلوتیانیدین به عنوان محافظ، در صدها محصول كشاورزی از ذرت تا بادام حتی در چمن نیز استفاده میشوند.
این آفتكشها، سالها در خاك باقی میمانند و به طور سیستمیك در گیاهان نفوذ كرده و در ساخت گرده، شهد و... توسط گیاه استفاده میشوند (مانند آفتكشهای شبنمی).
به عبارتی، این دسته از آفتكشها تقریباً فراگیر بوده و زنبورهای عسل از بسیاری جهات در معرض آنها قرار دارند.
دستکاری ژنتیکی گیاهان بطور همزمان منجر به تغییرات ژنتیکی در گرده ی گل ها می شود و این تغییرات زنبور ها را به سمت سوء تغذیه و مرگ ناشی از فقدان مواد مغذی سوق می دهد.
متاسفانه شرکت های مقتدر ذینفع تمایل دارند افکار عمومی را از علت واقعی که زمینه ساز نابودی کلنی های زنبور عسل است، منحرف کنند و مانع از آگاهی مردم شوند .بطور مثال بر طبق اسنادی که پیشتر توسط گاردین به بیرون درز پیدا کرده بود، کانادا سعی بر این دارد که دولت ها را برای پذیرش تجاری کردن انواع این محصولات نابودگر مجاب کند.
اما این دانه های دستکاری شده از نظر ژنتیکی طوری طراحی شده اند که تنها دانه های نابارور تولید کنند که کشاورزان نتوانند آنها را مجددا بکارند و زنبورهایی که در تلاش برای جمع آوری گرده ، از این گیاهان استفاده می کنند دچار بیماری در سیستم گوارش خود می شوند.همیشه این تاثیرات آنی نیستند و به مرور موجب کاهش بنیه و طول عمر زنبور ها یا جهش ژنتیکی در آن ها می شود.
با توجه به وابستگی بسیاری از میوهها، سبزیجات و محصولات كشاورزی به عمل گردهافشانی زنبورهای عسل، تنوع و ارزش تغذیهای سیستم غذایی، با كاهش جمعیت زنبورها مورد تهدید قرار میگیرد. این كاهش جمعیت زنبورها، با چنین سرعتی هشداردهنده این است كه خطر نابودی آنها نادیده گرفته شده .
منبع : http://www.vegankind.ir
نظر شما